Overslaan en naar de inhoud gaan

6 - daagse Carnavalsreis 11 t/m 16 februari 2018

Datum
11 t/m 16 februari 2018
Prijs
€ 435,- p.p.h.p. (toesl. 1-pers.kamer € 85)
Verblijf/hotel

Al vele Jaren maken wij met de carnavalsdagen een kleine reis naar een bijzondere bestemming. Dit keer kozen wij het mooie plaatsje Marienberg in het Erzgebirge in Sachsen( voormalig Oost Duistland). Nabij de oude historische binnenstad ligt een heel bijzonder en zeer gezellig hotel met de naam Weisses Ross. Buitengewoon sfeervol ingericht met oog voor het detail. Het zal u ongetwijfeld bekoren. De keuken is van een uitstekend gourmet nivo, kortom: fantastisch!

Inbegrepen excursies

 

Vanuit dit knus en romantisch stadje maken wij diverse excursies die u zullen aanspreken.
Op ca.77 km ligt de beroemde stad Dresden. In de 2e wereldoorlog zwaar beschadigd maar inmiddels indrukwekkend gerestaureerd en opgebouwd. Heel bijzonder is natuurlijk de Frauenkirche die na de val van de Berlijnse Muur weer steen voor steen werd opgebouwd. Maar ook de SemperOper en de Zwinger zijn monumenten die je gezien moet hebben. We maken een stadstoer en zullen volop gelegenheid hebben om veel te zien en te ontdekken.

We gaan ook naar Meissen. Iedereen heeft wel eens van “Meissener Porzelan” gehoord. Het was vroeger al een begeerd product maar dat is het nog steeds. Er is inmiddels een heel professioneel bezoekerscentrum ingericht en we zullen de productie en de handmatige aanbreng van decoratie van nabij kunnen zien. In het eigen grote restaurant kunnen we “ Kaffe mit Kuchen” krijgen of wat anders gebruiken. Kortom een indrukwekkend excursie.

Het Erzgebirge zelf is zo een gebied dat vanuit Limburg nog niet echt ontdekt is. Daarom gaan we deze prachtige natuur en zijn midden gebergte ook verkennen. Dat doen we deels met de trein want de nieuwe Erzgebirg Bahn brengt ons veilig en comfortable naar Chemnitz, het vroegere Karl Marx Stadt. Onze bus staat er weer klaar en we zullen het gigantische Karl Marx monument kunnen zien dat nog stamt uit de tijd van het Ijzeren Gordijn. Met onze bus maken we de terugreis naar ons hotel.

De laatste dag van ons verblijf in het Erzgebirge gebruiken we om de zeer mooie Burg Scharfenstein te bezoeken. Een professionele korte rondleiding zal ons veel leren en deze excursie is zeker de moeite waard. De middag gebruiken we om onze standplaats nog te kunnen bezoeken want dat is ook de moeite waard!!

Het is carnaval dus we maken zeer zeker ook een gezellige avond met muziek en dans!

In deze prijs is begrepen:

  • Vervoer met de luxe touringcar van Nancy Tours

  • 5 Nachten verblijf op basis van Half pension in hotel Weisses Ross in Marienberg

  • Alle excursies inclusief de entrees in Meissen, de burcht Scharfenstein, de treinrit door het Erzgebirge

  • Muziek en Dans avond in het hotel

  • Deskundige reisleiding

Verslag
(bij inschrijving krijgt u twee a drie weken voor vertrek uw opstapbrief met de vermelding van opstapplaats en opstaptijd.)  
U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!  
   
Heeft u besloten om mee te gaan, dan….
 
Verzoeken wij u via het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en dan via de knop inschrijfformulier op verzenden te sturen.(vergeet niet de code in te vullen) gelijktijdig het bedrag ad € 135,- p.p. over te maken op
IBAN nr: NL83 ABNA 0416115195 - BIC nr: ABNA NL2A t.n.v. Nancy Tours Reizen Maastricht
onder vermelding van: [postcode en huisnr] Marienberg