Overslaan en naar de inhoud gaan

4-daagse reis naar De Keukenhof en Noord Nederland 29 maart t/m 1 april 2021

Datum
29 maart t/m 1 april 2021
Prijs
€ 399,- p.p.h.p (€ 45,- toesl. 1-pers.kamer)
Verblijf/hotel

Wie kent de Keukenhof niet! In de hele wereld bekend en ieder jaar steeds boeiend want de ondernemende tuinders zitten niet stil en dus veranderd de Keukenhof ieder jaar. Maar in het Noorden van ons kleine Nederland is nog zoveel moois te zien. We hoorden het vroeger al op de Lagere school maar velen van ons hebben het nog nooit gezien. Zoals bijvoorbeeld het Planetarium in Franeker . Het staat in de Top 100 van de Rijksmonumenten en de aanvraag voor Werelderfgoed is de deur uit. De afsluitdijk met zijn monument van Ir. Lely. De Friese meren ,bij Sneek bijvoorbeeld en het grootste Stoomgemaal ter Wereld van Ir Wouda. En wat dacht u van  Giethoorn, het Venetië van Noord Nederland en natuurlijk de Hunebedden van Drenthe.                                                                     

Ga met ons mee en ontdek zelf hoe mooi ons eigen land is.

We verblijven deze 3 nachten in hotel “Abdij de Westerburcht” in Drenthe. Een prima modern en luxe  hotel met een leuke bar en goed restaurant.

Inbegrepen excursies

29 maart bezoek aan de Keukenhof  waar we volop de tijd hebben om de ontwakende lente en de tulpenbloei te bewonderen. Daarna gaan we  via de Afsluitdijk naar Franeker waar we  het beroemde Koninklijke Planetarium van Eise Eisinga bezoeken.                                                                     

30 maart maken we een tocht over de Friese Meren en u krijgt op de verwarmde boot een lunch geserveerd ! We bezoeken het Ir Woudagemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter Wereld en u kunt hier wel heel bijzonder ervaren hoe onze Noorderburen al eeuwenlang  het waterpeil onder controle houden. We sluiten af met een bezoek aan de Weduwe Joustra ! ? Hier wordt al meer dan 150 jaar de bekende Beerenburg gemaakt en die gaan we proeven! Het ligt midden in Sneek en dat is sowieso een leuk plaatsje om te bezoeken.                                                        

31 maart gaan we terug naar de pre historie. We bezoeken het Hunebed museum, een heel bijzonder museum in een heel bijzonder gebouw. Op verrassende wijze maakt u kennis met de geschiedenis die u vroeger op school moest leren maar waar u zich niets bij kon voorstellen. Nu wel ! Het is echt heel interessant en zeer boeiend. Aansluitend rijden we naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden . We maken een  tocht over de waterstraatjes ( in een gesloten boot) en laten ons verrassen. In Giethoorn zelf hebben we nog de tijd om zelf wat te ontdekken.                                         

1 april gaan we ’s morgens naar Luttelgeest in de Noord Oostpolder , nu de provincie Flevoland. Hier bezoeken we de fenomenale Orchideeënhoeve . Niet alleen Orchideeën maar ook de hangende tuinen ,  een sub tropische tuin, een Vlinderpaviljoen en een gloednieuw Makirijk met bijzondere Maki apen en andere dieren. Kortom, hier verveel je je niet  en het is er in die 12 hectare glazen kassen , lekker warm ! Een groot zelfbedieningsrestaurant is er ook ! We sluiten onze 4 daagse verkenningstocht af met een kort bezoek aan een bijzonder museum in Steyl , echt verrassend.

Verslag

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Heeft u besloten om mee te gaan, dan….
 
Verzoeken wij u via www.nancytours.nl het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden. 
En gelijktijdig het bedrag van € 399,- p.p. over te maken op 
IBAN nr: NL83 ABNA 0416115195   -   BIC nr: ABNA NL2A   t.n.v. Nancy Tours Reizen Maastricht 
onder vermelding van: [postcode en huisnr] Drenthe
(bij inschrijving krijgt u twee a drie weken voor vertrek uw opstapbrief met de vermelding van, opstapplaats en opstaptijd.)
U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!