Overslaan en naar de inhoud gaan

6-daagse Carnavalsreis naar Allgäu 27 februari t/m 4 maart 2022

Datum
27 februari t/m 4 maart 2022
Prijs
€ 499,- p.p.h.p (€ 50,- toesl. 1-pers.kamer)
Verblijf/hotel

 

Even de drukte van de carnaval achter je laten en toch nog plezierig een paar daagjes genieten. Dat kan met onze Carnavalsreis 2022. Wij hebben ditmaal de streek van de Allgäu gevonden. Allgäu is een Zuid-Duitse streek, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. In het dorpje Bolsternang nabij het stadje Isny vonden wij de  Landgasthof “zum schwarzer Grat”. Het ligt midden in het dorp nabij de kerk . En …gezelligheid is troef!

Het 3* hotel is van alle comfort voorzien en staat bekend om zijn voortreffelijke keuken.

Inbegrepen excursies

 

Zondag 27 februari vertrek vanuit Maastricht om 8 uur. Voorziene aankomst in Bolsternang om ca. 16.00 u. We verdelen de kamers en genieten van ons eerste voortreffelijke drie gangen diner.

Maandag  28 februari verkennen we de omgeving. De Allgäu  is in alle jaargetijden fantastisch mooi. De Beierse Alpen liggen aan uw voeten en zijn in dit jaargetijde volop met sneeuw bedekt. Je gelooft jouw eigen ogen niet , zo mooi is dat!  We bezoeken ook het vermaarde Benedictijner klooster in Ottobeuren , een hoogtepunt van de barok. Fantastisch We krijgen een korte rondleiding en gaan natuurlijk in het vermaarde kloostercafé wat gebruiken. We rijden terug via Kemptenen dat is zeer zeker de moeite waard. Het is die dag Rosenmontag en dus gaan we ’s avonds er een gezellige boel van maken .

Dinsdag 1 maart gaan we naar Isny dat niet ver van ons hotel ligt. Daar wordt op Carnavals dinsdag een grote optocht gehouden met tientallen groepen. Niets bijzonders zou je zeggen maar de schijn bedriegt. Heel veel groepen dragen met de hand gesneden houten maskers en sommigen zijn heel oud. Het is een waar spektakel om dat te zien en het is nog zeer grappig ook. De hele stad is in volle Carnavalsstemming. Het is te hopen dat de Covid pandemie geen roet in het eten gooit. Mocht dat toch het geval zijn, dan maken we een improvisatie tocht doorheen de Allgäu en bezoeken na Isny nog de speelgoed stad Ravensburg en nog meer.

Woensdag 2 maart gaan we wat bijzonders bezoeken. Wereldberoemd is het Schloss Neuschwanstein dat de beroemde “Märchenkönig” Ludwig de II liet bouwen. Maar wat dacht u hoe dat in de sneeuw uitziet ? We gaan het bezoeken en je valt om van verbazing. En als dat nog niet genoeg is gaan we naar Füssen, De mooiste plaats van de Allgäu, misschien wel van heel Duitsland.

Donderdag 3 maart. OP het programma staat  Memmingen. De  ‘Grootste’ stad van de Allgäu , goed voor zo’n 42.000 inwoners. Een stadje met o.m. prachtige Marktplatz en eeuwenoude huizen langs een beek. En dat op slechts 60 km van ons hotel ligt. We hebben de tijd om wat te shoppen of van “Kaffee mit Kuchen” te genieten .’s Avonds hebben we alweer ons laatste voortreffelijke diner in ons hotel

Vrijdag 4 maart gaan we weer naar Maastricht met een koffervol leuke herinneringen!

Wenst u mee te gaan dan
   

Heeft u besloten om mee te gaan, dan verzoeken wij u om het inschrijfformulier  zo volledig mogelijk in te vullen en dan via de knop inschrijfformulier verzenden te versturen.

gelijktijdig kunt u het voorschot ad € 199,- p.p. over maken op

IBAN nr: NL83 ABNA 0416115195   -   BIC nr: ABNA NL2A   t.n.v. Nancy Tours Reizen Maastricht

onder vermelding van: [postcode en huisnr] Allgäu

(bij inschrijving krijgt u twee a drie weken voor vertrek uw opstapbrief met de vermelding van restbetaling, opstapplaats en opstaptijd.)

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!