Overslaan en naar de inhoud gaan

6-daagse Carnavalsreis naar Bolsternang in de Allgäu 14 t/m 19 februari 2021

Datum
14 t/m 19 februari 2021
Prijs
€ 479,- p.p.h.p (€ 60,- toesl. 1-pers.kamer)
Verblijf/hotel

 

Wij gaan nog eens terug naar de Allgäu want dat is ons in 2016 heel goed bevallen. De  Allgäu is een Zuid-Duitse streek, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. In het dorpje Bolsternang nabij het stadje Isny vonden wij de  Landgasthof “zum schwarzer Grat”. Het ligt midden in het dorp nabij de kerk . En …gezelligheid is troef!

Het 3* hotel is van alle comfort voorzien en staat bekend om zijn voortreffelijke keuken.

Inbegrepen excursies

Zondag 14 februari vertrek vanuit Maastricht om 8 uur. Voorziene aankomst in Bolsternang om ca. 17.00 u. We verdelen de kamers en genieten van ons eerste voortreffelijke drie gangen diner.

Maandag  15 februari verkennen we de omgeving. De Allgäu  is in alle jaargetijden fantastisch mooi. De Beierse Alpen liggen aan uw voeten en zijn in dit jaargetijde volop met sneeuw bedekt. Je gelooft jouw eigen ogen niet , zo mooi is dat!  We bezoeken ook het vermaarde Benediktijner klooster in Ottobeuren , een hoogtepunt van de barok. Fantastisch We krijgen een korte rondleiding en gaan natuurlijk in het vermaarde kloostercafé wat gebruiken..  Het is die dag Rosenmontag en dus gaan we ’s avonds er een gezellige boel van maken .

Dinsdag 16 februari gaan we naar Memmingen. ‘Grootste’ stad van de Allgäu is Memmingen, goed voor zo’n 42.000 inwoners. Een stadje met o.m. prachtige Marktplatz en eeuwenoude huizen langs een beek. En dat op slechts 60 km van ons hotel ligt

Woensdag 17 februari gaan we wat bijzonders bezoeken. Wereldberoemd is het Schloss Neuschwanstein dat de beroemde “Märchenkönig” Ludwig de II liet bouwen. Maar wat dacht u hoe dat in de sneeuw uitziet ? We gaan het bezoeken en je valt om van verbazing. En als dat nog niet genoeg is gaan we naar Füssen, De mooiste plaats van de Allgäu, misschien wel van heel Duitsland.

Donderdag 18 februari is onze laatste dag in de Allgäu.  We gaan naar Lindau aan de Bodensee. Het eeuwenoude stadje is gebouwd op een van de drie eilanden in de Bodensee. Het is de laatste jaren verkeersarm gemaakt zodat het er goed toeven is, echt heerlijk om nog wat inkopen te doen voor de terugreis . Maar voor dat we naar Lindau gaan, bezoeken we eerst nog een kaasboerderij want de Allgäu is wereldberoemd vanwege zijn heerlijke kaas en die gaan we proeven en zien hoe dat gemaakt wordt.

Vrijdag 19 februari gaan we weer naar Maastricht met een koffervol leuke herinneringen!

 

Verslag
   

Heeft u besloten om mee te gaan, dan verzoeken wij u om het inschrijfformulier  zo volledig mogelijk in te vullen en dan via de knop inschrijfformulier verzenden te versturen.

gelijktijdig kunt u het voorschot ad € 179,- p.p. over maken op

IBAN nr: NL83 ABNA 0416115195   -   BIC nr: ABNA NL2A   t.n.v. Nancy Tours Reizen Maastricht

onder vermelding van: [postcode en huisnr] Allgäu

(bij inschrijving krijgt u twee a drie weken voor vertrek uw opstapbrief met de vermelding van restbetaling, opstapplaats en opstaptijd.)

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!