Overslaan en naar de inhoud gaan

6-daagse kerstreis naar Tirol en Zuid-Tirol van 22 t/m 27 december 2021

Datum
22 t/m 27 december 2021
Prijs
€ 499,- p.p.h.p (€ 75 toeslag 1-pers kamer)
Verblijf/hotel

Al vele jaren maken wij bijzondere kerstreizen en dat doen we dit jaar ook weer. Kerstmis is en blijft in heel Europa een bijzonder feest en overal wordt dat streekgebonden gevierd. Maar Tirol en Zuid Tirol spant toch echt wel de kroon. Kerst vieren te midden van machtige bergen, kleine dorpen, prachtige historische steden en een overweldigende natuur ; bezinning en romantiek gaan hier hand in hand. Kom, geniet, voel en beleef deze kerst en ga met ons mee. We zijn te gast in het familiehotel Humlerhof in Gries am Brenner, nagenoeg boven op de Brennerpas. Een zalig familiehotel geheel in echte Oostenrijkse sfeer en traditie gebouwd , waar natuurlijk alle comfort op de prachtige kamers is en waar de “Wirt” nog zelf kookt en zijn echtgenote mee helpt in de bediening. U zult er zich zeer zeker thuis voelen.

Inbegrepen excursies

 

 

We vetrekken woensdag 22 december en met voldoende tussenstops rijden we naar ons hotel  om de volgende dagen mooie excursies te maken.

Zo gaan we donderdag 23 december nog de beroemde kerstmarkt van Innsbruck bezoeken en natuurlijk de stad zelf ook. Je komt ogen tekort! Maar de weg er naar toe is ook al speciaal. We nemen namelijk de trein ! Een treinritje vanaf de Brenner naar hartje stad in Innsbruck, geweldig om dat mee te maken (de treinrit is in de prijs inbegrepen). In Innsbruck begint de Altstadt en het grote winkelgebied op nog geen 400 meter van het station. Het is overal Kerstsfeer at de klok slaat. We nemen de trein weer terug en genieten s ’avonds in ons hotel van een voortreffelijk diner.

Vrijdag 24 december Het is Heilig Abend. Iedereen doet ’s morgens nog de laatste inkopen want tegen 15 á 16 uur beging het feest. Wij doen dat ook en gaan naar Vipeteno( in het Duits Sterzing) dat op slechts 25 km van ons hotel ligt maar wel in Italié. Een knus en gezellig typisch Süd Tiroler stadje en uiteraard volop in Kerststemming   We zorgen dat we tijdig bij ons hotel zijn zodat ook wij Heilig Abend kunnen meemaken. Traditiegetrouw krijgen de kinderen( en ook de volwassenen) cadeautjes welke onder de kerstboom liggen nabij de Kribbe. Het is een middag/avond van familiaal bijeen zijn , van bezinning en vreugde. Onze hotelbaas doet dat op een heel bijzondere wijze. Hij nodigt ons uit bij de tegenover het hotel gelegen kleine barokke Hauskapelle. Daar vind die Bergweihnacht plaats met de kunstenaars Thomas Lange und Mutso Hirano. Aansluitend worden we in het hotel uitgenodigd op Glühwein met aansluitend dan ons diner.

Tirol 3                 Tirol 4

Aansluitend zorgen we ervoor dat we tijdig naar de Nachtmis( Chrismette) in het  nabij gelegen dorpje Matrei am Brenner kunnen gaan (voor degenen die dat willen)                                 

Kerstdag 25 december zullen we ,na een uitgebreid kerstontbijt, naar Eppan bij Bozen gaan .  In de smalle straatjes van dit idyllisch dorpje staat jaarlijks de grootste kerststallen tentoonstelling van Zuid Tirol. Zo staat het in gemeente aankondiging vermeld:   Jedes Jahr zur Adventszeit verwandelt sich das Weindorf St. Pauls, eine Fraktion der Gemeinde Eppan im Überetsch, in Südtirols größte Krippenausstellung. Unzählige Krippen verzieren die Fester, Erker und Nischen der historischen Gassen von Ende November bis zum Fest der Hl. Drei Könige am 6. Januar und laden zu einem besonderen Spaziergang ein.                                                                                             

Allemaal op ons gemak want het is een feestdag vandaag die in ons hotel wordt afgesloten met een heerlijk 4 gangen kerstdiner “nach typischen Tiroler Brauch“.

Tirol 5     Tirol 7

2e kerstdag 26 december rijden we naar Brixen waar een echte Zuid Tiroler Kerstmarkt is die in heel Europa bekend is. Maar eerst bezoeken we nog de prachtige Dom en de middeleeuwse Kruisgang, een juweeltje van bouwkunst midden in de stad. De kerstmarkt lokt ons dan met de sfeer die je alleen in Tirol ervaren kunt !                                                                                    

Maandag 27 December gaan we weer, naar huis met een voldaan gevoel maar ook een beetje weemoedig want zo een kerst maak je niet gauw meer mee !

 

 

Wenst u mee te gaan dan

 

 

 

Verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan:  Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 99,- p.p. over te maken op rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van: [postcode en huisnr] Tirol

 

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!