Overslaan en naar de inhoud gaan

6-daagse reis naar Thüringer Wald van 22 t/m 27 juni 2021

Datum
22 t/m 27 juni 2021
Prijs
€ 549,- p.p.h.p. (€ 75,- toeslag 1-persoonskamer)prijs is indicatief
Verblijf/hotel

 

 

Even de drukte achter je laten en de natuur in het begin van de zomer genieten. Dat kan met onze zomerreis 2021. Dit jaar gaan we naar het Thüringer Wald en omgeving. Sinds de val van het IJzeren Gordijn is het toerisme in dit gebied weer volop tot bloei gekomen en dat gaan we zeker zien en ervaren. Wij hebben het historische plaatsje Illmenau gevonden, een historisch stadje in het noorden van het Thüringer Wald, met leuke winkels en horeca. Aan de rand van het historische deel ligt ons hotel “Tanne”. Zo staat het hotel omschreven: „Tanne“ im Goethestädtchen Ilmenau, direkt an der liebevoll gestalteten Fußgängerzone (alle Zimmer DU/WC, Sat-TV, Tel.)sehr gutes ****S Hotel mit Fahrstuhl, Restaurant, Festsaal, Terrasse. Een hotel waar je dus goed kunt genieten ! Luxe puur.

Inbegrepen excursies

 

 

Ons programma.

Dag 1  vertrek vanuit Vroenhoven om 8 uur.  Voorziene aankomst in Illmenau om ca. 16 uur. We verdelen de kamers en genieten van ons eerste voortreffelijke drie gangen diner. We hebben zeker nog tijd om het stadje al wat te verkennen.                                                                                                                                         

Dag 2  maken een tocht door het “Wildromantische “ Schwarzatal en bezoeken in Saalfeld de bekende “ Feengrotten”. Een natuurfenomeen dat het bezoek zeker waard is. Echt fantastisch!                                                        

Dag 3 maken we een uitstapje naar Neuhaus waar we een rondleiding krijgen  bij “Zauberkristall erste Musikalische Glasgeschichte der Welt”. De entree is betaald en we laten ons verrassen.     Dat zal zeker het geval zijn want de weg hier naar toe is al een belevenis want een deel maken we met de bergtrein!

14

Dag 4 gaan we naar de hoofdstad van Thüringen, Erfurt. Fantastisch opgeknapt na de D.D.R. tijd en nu een pareltje om te bezoeken. Dit keer doen we dat op een wel heel bijzondere manier. We hebben een hele tram voor ons gereserveerd en met die tram gaan we de stad verkennen. Dat wordt echt leuk en gezellig want u krijgt er ook nog goede uitleg bij ! De machtige Dom, de historische binnenstad , het heel aantrekkelijke voetgangersgebied en noem maar op; u kunt het allemaal bewonderen en het is bovendien er heel gezellig.

56

Dag 5  maken we ’s morgens een uitstapje naar Schloss Heidecksburg in Rudolstadt. Het is een ritje van zo’n 40 km door een prachtig zomers landschap . We krijgen er een rondleiding en zult versteld staan van de pracht en de praal van dit prachtige kasteel. De laatste middag van onze korte vakantie gebruiken we om in ons eigen stadje nog wat te boemelen of te shoppen zodat we de hele reis rustig en gezellig houden want alle excursies zijn in de nabijheid en vergen geen lange bustochten.

78

Dag 6  gaan we weer naar huis met een koffer vol goede herinneringen !

Wenst u mee te gaan dan

Verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan: 
Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 149,- p.p. over te maken op
rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van:
[postcode en huisnr] Thüringerwald   

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!