Overslaan en naar de inhoud gaan

7-daagse reis naar Beierse woud 21 t/m 27 augustus 2021

Datum
21 t/m 27 augustus 2021
Prijs
€ 529,- p.p.h.p. (toeslag 1 pers-kamer € 60,-)
Verblijf/hotel

 

 

Beleef  het Bayerische Wald, natuur en cultuur puur!

En, onder voorbehoud, Het Straubinger Volksfest

Beieren, en met name het Beierse Woud is al decennia lang een geliefd een vakantie gebied. Vooral in de zomer kun je volop genieten van dit overheerlijke land met zijn vriendelijke bevolking en zijn ongeëvenaarde gastvrijheid en natuurlijk zijn rijkelijke keuken en voortreffelijk bier. De beroemde
"Biergarten"  zullen dit jaar wel extra in trek zijn, want de grote volksfeesten zijn vanwege Corona allemaal afgelast!  Ons hotel heeft in ieder geval een groot terras/biergarten voor de deur! 

Ga met ons mee en beleef het Beierse Woud in al zijn glorie!

U verblijft in een uitstekend familiehotel Dilger  in Rattenberg, Maierhof 1.  op basis van half – pension. Een prima hotel met mooie kamers met douche /wc , een lift en een voortreffelijke keuken. U komt er niets tekort !

Van hieruit maken wij de volgende  mooie excursies en als het mag, ook de volksfeesten.

Inbegrepen excursies

 

 

 

De volgende excursies zijn in de prijs inbegrepen:

  • Zaterdag 21 augustus reizen we met voldoende tussenstops naar ons hotel.
  • Zondag 22 augustus rijden we naar Kelheim aan de Donau en schepen in voor een prachtige boottocht van ca 45  min. We maken een boottocht over de Donau en varen door het natuurwonder de “Donaudurchbruch” en komen uit bij de oudste klooster brouwerij ter wereld, Kloster Weltenburg. Dat wordt genieten puur!!

1415

  • Maandag 23 augustus maken we eerst een ritje door het Beierse Woud en gaan naar het Walhalla, een indrukwekkende Griekse Tempel, gebouwd door Ludwig I, ter ere van de Germaanse Cultuur . Laat u verrassen. Aansluitend gaan we naar de stad Straubing zodat we deze mooie en vooral gezellige stad kunnen bezoeken. Prachtige gebouwen en ideaal om wat te shoppen.
  • Dinsdag 24 augustus gaan we eerst een van de  “Schnapsbrennereien” van het Bayerische Wald bezoeken  en kunnen de diverse heerlijke drankjes proeven. We maken nog een tochtje door het natuurgebied  en gaan aansluitend naar het Glasdorp Arnbruck en bezoeken daar een ongeëvenaard mooi glaspaleis van de firma Weinfurtner. De glasblazer laat zijn kunsten zien, een geweldig park nodigt u uit om er wat te toeven en diverse indrukwekkende gebouwen verleiden u met uiteraard veel glas maar ook restaurants, Konditorei en noem maar op. Vervelen zult u zich niet !
  • Woensdag 25 augustus nemen de tijd om naar Passau te gaan. Maar eerst bezoeken wij de vermaarde abdij Metten met zijn spectaculaire barokblbliotheek. We krijgen er een korte rondleiding en bezoeken ook nog de fantastische concert/feestzaal. Natuurlijk ook allemaal in barokstijl gemaakt!  Daarna gaan we naar de Drie Rivierenstad Passau. We maken een korte stadswandeling die ons langs het “Venetiaanse” stadhuis en de machtige Dom voert ( die we kort bezoeken) en waar we vervolgens in de knusse binnenstad een mooi voetgangersgebied vinden met alles “drum und dran” 

1617

  • Donderdag 26 augustus is onze laatste dag van deze korte vakantie. We gebruiken die dag om het nabij gelegen Furth im Wald  te bezoeken. Dit knusse historisch grensstadje met Tsjechië heeft een geheel gerenoveerd Drakenmuseum en dat is beslist de moeite waard. Het laat niet alleen de historie van het Drakensteken zien maar ook de “draken” die in de loop der tijd voor dat drakenspel gebruikt zijn tot en met de laatste.

1819

  • Vrijdag 27 augustus gaan we tijdens onze terugreis nagenieten van een paar heerlijke dagen.

 

Naast deze prachtige excursies gaan we bij goed weer , op het terras voor het hotel, een uitgebreide grill party houden en hebben we nog een gezellige avond met muziek en dans, kortom: ouderwets genieten !

Wenst u mee te gaan dan

verzoeken wij u om het inschrijvingsformulier; zo volledig mogelijk in te vullen en dan via de knop inschrijfformulier verzenden te versturen, gelijktijdig kunt u het voorschot ad € 129,- p.p. en eventuele toeslag over maken op: IBAN nr: NL83 ABNA 0416115195   -   BIC nr: ABNA NL2A   t.n.v. Nancy Tours Reizen Maastricht onder vermelding van: [postcode en huisnr] Beieren.

(bij inschrijving krijgt u twee à drie weken voor vertrek uw opstapbrief met de vermelding van restbetaling, opstapplaats en opstaptijd.)

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering