Overslaan en naar de inhoud gaan

8-daagse reis Gardameer Italië van 2 t/m 9 september 2021

Datum
Donderdag 2 tot en met donderdag 9 september 2021
Prijs
€ 549,- p.p. (€ 75,- toesl. 1-pers-kamer)
Verblijf/hotel

 

Met overnachting op de heenreis in Duitsland.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en trekt jaarlijks veel toeristen. Het zuivere water, de bergachtige omgeving, pittoreske steden en dorpjes, de overweldigende mediterrane natuur  en een heerlijk klimaat. Wat wil een mens nog meer. Kom met ons mee en ontdek het zelf, u krijgt er geen spijt van want in juni is het klimaat rondom het Gardameer heerlijk aangenaam en is het toeristenseizoen is al goed begonnen!

Wij kozen als standplaats het Hotel Maraschina   gelegen aan de Zuidkant van het Gardameer bij het stadje Peschiera del Garda . Ons Hotel ligt op een steenworp van het strand.  Aan de oostkant op nog geen 4 km ligt het havenstadje Peschiera del Garda  en aan de westkant ligt op zo’n 6 km het schiereiland Sirmione , een toeristische trekker.  Het hotel is modern, heeft mooie kamers met natuurlijk alle sanitaire comfort en smaakvolle inrichting , airco, TV, Föhn en noem maar op . Een groot restaurant en een mooie tuin met zwembad en terras maken het geheel compleet. De keuken is uitstekend!
Onze 8 daagse reis is een vakantiereis. We gaan niet haasten en we gaan het programma niet overladen maar toch veel zien!
 

 

Inbegrepen excursies

 

Het volgende programma hebben wij voor u gemaakt:

Donderdag 2 september vertrekken we vanuit Hasselt om 8. 00 uur en rijden naar Zuid Duitsland waar we in de buurt van de Oostenrijkse grens in een goed hotel overnachten. Uiteraard nadat we eerst nog genieten van een goed diner.
Vrijdag 3 september  rijden we via een prachtige route door  Alpen en de Dolomieten naar het Gardameer waar aan de zuidkant ons hotel ligt.
Zaterdag 4 september gaan we eerst de omgeving verkennen en we beginnen bij de buren het schiereiland Sirmione. Dit dorp is het meest bezochte dorp aan het Gardameer en dat is niet zonder reden! Een deel van Sirmione's populariteit komt door de unieke ligging op een smal schiereiland dat 4 kilometer het meer insteekt. Een absoluut hoogtepunt dat niet aan een busreis Gardameer mag ontbreken is Castello Scaligero. Omringd door een slotgracht, straalt dit kasteel macht uit met zijn puntige kantelen en zware ophaalbruggen. Hebt u trek in een verkoelend ijsje gekregen na het bekijken van al deze bezienswaardigheden? In Sirmione en langs de rest van het Gardameer geniet u van voortreffelijk Italiaans ijs! Aansluitend gaan we naar Peschiera del Garda . Het is een levendig en druk bezocht stadje (10.000 inwoners) aan de zuidkant van het Gardameer. Het is een belangrijke haven- en vestingstad. Peschiera heeft een gezellig centrum met pleintjes, terrasjes, romantische doorkijkjes, veel bloemen, winkeltjes en restaurants. Bij de haven is altijd wat te zien en de Canale, een zijarm van de Mincio, is erg mooi. Bezienswaardig zijn ook de muren en opgravingen uit de Romeinse tijd.
Zondag  5 september  verkennen we het Gardameer en zijn prachtige omgeving. Dat gaan we grotendeels doen met de bus en met de boot. We rijden langs de kust naar Malcesina en nemen daar de boot naar Limone sul Garda, schilderachtig gelegen tegen de hellingen rondom het Gardameer; een waar genot! . Hier hebben we voldoende tijd om dit mooie stadje te verkennen. Daarna nemen we weer de boot naar Malcesina . De bus brengt ons weer naar het hotel.
Maandag 6 september  We rijden  naar VERONA  dat op 35 km van ons hotel ligt. Het is een van de mooiste kunststeden van Italië . Onder leiding van onze gids maken we een wandeling over de Piazza Bra met het amfitheater, door de via Mazzini naar de Piazza Erbe, met zijn gezellige markt en de Piazza dei Signori, het hoofdplein van de stad. Natuurlijk missen we het balkon van Romeo en Julia niet. Kortom: Verona is fantastisch mooi en een hoogtepunt van onze reis. 
dinsdag 7 september gaan we naar iets heel speciaals. Het Gardameer wordt omgeven door machtige bergen en op zo’n 50 km van ons hotel ligt een eeuwenoud dorpje Spiazzi Verona  met kerkje dat als het ware tegen de rotswand aan geplakt is. We rijden door een bergachtig landschap tot aan de parkeerplaats van Spiazzi Verona en van daaruit is het 500 meter naar dat wonderlijke bouwwerk. Het is al eeuwenlang een bedevaartsplaats en trekt altijd heel veel belangstellenden. U zult er beslist geen spijt van krijgen. Na dat bezoek maken we nog een wijn proeverij want we zitten immers in een streek die bekend staat om zijn heerlijke wijnen. Gezelligheid troef !
woensdag 8 september is alweer onze laatste dag . We rijden ’s morgens naar een stadje of dorpje waar de wekelijkse markt gehouden wordt en dat is altijd heel bijzonder. De Namiddag gebruiken we om met de grote kabelbaan , de Monte Baldo te bezoeken. Daar kan nog sneeuw liggen want het is een bekend ski gebied maar is tevens zeer bekend vanwege zijn Paragliding vertrekpunt. Van hieruit heb je prachtige vergezichten over het Gardameer en de bergen. Een mooie afsluiting van onze reis!
Donderdag 9 september. Omdat de afstand van Hasselt naar het Gardameer zo’n 1.000 km is,  kunnen we in één dag terug want er komt dan een tweede chauffeur op zodat we veilig en wel weer thuis kunnen komen. We rijden ditmaal terug via het Comomeer naar Zwitserland en dan Frankrijk en Luxemburg. Werkelijk een heel mooie route, puur genieten! WE hopen dan tegen 22 uur  in Hasselt te zijn.
 
 

Wenst u mee te gaan dan

Aanmelden bij Carlo Claesen voorzitter Oud Gedienden Zeemacht België, 0032 474 94 1791