Overslaan en naar de inhoud gaan

9-daagse naar Cesenatico en de Adriatische kust van 24 september t/m 2 oktober 2022 (De bus is vol!!!)

Datum
24 september t/m 2 oktober 2022
Prijs
€ 699,- p.p.h.p (toesl. 1-pers. kamer € 80,-)
Excl. excursies en entrees.
U kunt tegen sterk gereduceerd tarief van € 35,-- profiteren van de groepskorting indien u de entrees van de excursies ( Boottocht, toeristentreintje en wijnproeverij) vooraf mee boekt. De normale prijs van de excursies bedraagt € 48,--.

Verblijf/hotel

 

We hebben met z’n allen de rampzalige corona jaren  2020 en 2021 achter ons kunnen laten en we proberen weer positief vooruit te kunnen kijken. Corona hebben we nu wel genoeg gehad en dus wordt het weer tijd om te kunnen genieten.

Italië is nou echt zo een land waar je dan echt heerlijk kunt genieten, zeker tegen het einde van de zomer. ZALIG!

Speciaal voor u hebben wij een attractieve, romantische ‘Na - Zomerreis’ naar de Adriatische kust georganiseerd. Het hoog seizoen is dan voorbij maar het weer is super aangenaam en aan de Adriatische kust speelt het normale leven zich weer grotendeels buiten af. Heerlijk om je daar weer op te verheugen na zo’n ellendige Corona periode!

Wij kozen als standplaats de eeuwenoude vissersplaats Cesenatico aan de Adriatische

kust. WE zijn er al eens geweest en nagenoeg iedereen was toen zeer tevreden. Leonardi da Vinci ontwierp de haven en het karakter is sindsdien nagenoeg onveranderd. Leuke winkeltjes, terrasjes en restaurant omzomen de ze historische haven.

Het oergezellige familiehotel Laura (3 * en ook Duitstalig) ontvangt u weer met open armen

en de familie Fiorenzo Gardelli zal niets nalaten om uw verblijf tot een onvergetelijk

vakantie te maken. In dit comfortabele typisch Italiaans hotel verblijft u in zeer schone

en ruime kamers en ’s avonds wordt u onthaald op een voortreffelijk 5-gangen diner

waarbij wijn en water inbegrepen is. De regionale keuken en de gastvrijheid zijn dan

ook het visitekaartje van dit hotel. U wordt ontvangen met drankjes en hapjes en u

zult zich direct thuis voelen.

1011

Inbegrepen excursies

 

 

We stelden een nieuw en boeiend programma voor u samen dat niet te vermoeiend is en toch zeer afwisselend. We gaan  niet jagen en haasten want het is vakantie!

 

Programma

  • De Adriatische kust is werkelijk bezaaid met de meest pittoreske stadjes en dorpjes. Loreto is wel heel bekend want het wordt ook wel het Rome van de streek Le Marche genoemd en wij gaan het bezoeken want het is beslist de moeite waard. De Adriatische kustlijn is bezaaid met vele stadjes en dorpen die hoog op bergen liggen en die vanuit de kust goed te zien zijn. Aan een kant van onze rit er naar toe , zien we de azuur blauwe zee en aan de andere kant prachtige natuur van de Apennijnen met zijn bloeiende Oleanders en pijnbomen. Kortom een dagtocht om van te genieten.
  • Het nabij gelegen Cervia is zeker de moeite waard om ’s morgens of op een namiddag te bezoeken. De oude binnenstad en de haven  gaan we dus zeker bezoeken. Maar wat zeker zo boeiend is , zijn de Salines van Cervia. Hier wordt al eeuwenlang het zout uit de zee gewonnen. Als het weer het toelaat maken we met elektrische boten een excursie doorheen dit fantastische natuurgebied.  U zult versteld staan !   Misschien zien we wel de Flamingo’s want die voelen zich hier ook thuis !
  • Ferrara ligt op zo’n 100 km van ons hotel. Het is een eeuwenoude stad. Deze relatief onbekende stad in Emilia-Romagna leent zich prima voor een korte stedentrip.  We maken met een toeristentreintje door het grotendeels autovrije deel van de stad een rondrit en zien op ons gemak de immense kathedraal, het kasteel van Estense, de stadsmuren en de mooiste straat de Via della Volte. U zult echt genieten in deze compacte oude binnenstad want na onze rondrit hebben we volop tijd om zelf wat te ontdekken of te shoppen of een terrasje te pikken!
  • We gaan ook in de buurt naar een weekmarkt want dat is altijd een belevenis in Italië en combineren dat met een tochtje door de Apennijnen.
  • Natuurlijk houden we een dag vrij om zelf in te vullen bijvoorbeeld naar de knusse  en historische haven van Cesenatico Onze bus is beschikbaar en als er voldoende belangstelling is, kunnen we ook weer een gezellige wijnproeverij met hapjes organiseren op een van de vele wijn domeinen die de streek rijk is of we gaan naar het toeristische San Marino, altijd de moeite waard!                    
  • Een avond met muziek en dans hoort er zeker bij!

1213

Op de heen en terugreis overnachten we in een goed hotel nabij de Duits /Oostenrijkse grens. Onderweg stoppen we natuurlijk om de 2 á 2,5 uur en in de touringcar van Nancy Tours kunt u heerlijk zittend,  genieten van een prachtige tocht naar de Adriatische kust via de Oostenrijkse Alpen en de Italiaanse Dolomieten

Wenst u mee te gaan dan

verzoeken wij u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te zenden aan: 
Nancy Tours Reizen, Postbus 4312, 6202 VA Maastricht en gelijktijdig € 199,- p.p. over te maken op
rek.nr. NL83ABNA0416115195 t.n.v. Nancy Tours Reizen te Maastricht onder vermelding van:
[postcode en huisnr] Cesenatico   

U dient zelf te zorgen voor een goede reis- en/of annuleringsverzekering!